<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-TNV24CD" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

myCADtools: Toepassingen en Integratie met myPDMtools

IntegrationIn mijn eerdere blogs over Integration (Kennismaking met Integration en Integration Templates) heb ik uitvoerig de uitgebreide mogelijkheden van deze krachtige tool besproken. De functionaliteiten van deze tool zijn zo uitgebreid dat je mogelijk het overzicht kunt verliezen. Daarom ga ik in deze blog verder in op de toepassingen van Integration aan de hand van praktijkvoorbeelden.

Combineren van Conditions

In bepaalde situaties kan het zeer nuttig zijn om voorwaarden te combineren. In het onderstaande voorbeeld heb ik dat toegepast:

Combined condition

De voorwaarde voor het uitvoeren van de actie is nu dat het document een SOLIDWORKS Part moet zijn dat een bepaalde waarde in een property heeft. In het bovengenoemde geval is de property check vier keer toegevoegd. Deze worden behandeld als een 'Or' condition. Bijvoorbeeld: Het onderdeel heeft de eigenschap "Type" met een van de volgende waarden:

  • Sheet Metal
  • Lasercutting
  • Milling
  • Turning

Een actie is daardoor beperkt tot het gebruik van een van de bovenstaande property waarden. Uiteraard is dit slechts een voorbeeld en ben je niet beperkt tot alleen deze property waarden, maar het laat zien wat de mogelijkheden kunnen zijn.

In de praktijk kun je dit gebruiken om te bepalen wanneer er wel of geen export moet worden gemaakt. Dit bespaart enorm veel handmatige controles bij het exporteren van een hele assembly en onderliggende files. Als je van tevoren goed bepaalt welke eigenschappen je invult (bijvoorbeeld met SmartProperties), kun je uiteindelijk veel fouten voorkomen.

Een knop in SOLIDWORKS

Integration acties kunnen naast veel andere tools aan een knop in myCADtools CustomToolbar worden toegevoegd:

Exports CustomToolbar

Een Integration template zoals eerder omschreven zou daar perfect mee gecombineerd kunnen worden.

myPDMtools en myCADtools connecties

Wanneer myCADtools en myPDMtools beiden in gebruik zijn, kunnen ze perfect met elkaar gecombineerd worden.

Interface in batch tools van myCADtools

Alle Batch tools van myCADtools hebben een integratie met PDM, via de centrale interface, Als myPDMtools in de PDM omgeving draait. Je zou daarmee een Check Out en Check In kunnen automatiseren: myCADtools connectie naar PDM

Op die manier zou je, voor een batch aan files, dingen kunnen aanpassen die in de SOLIDWORKS file moeten gebeuren. Denk bijvoorbeeld aan: 

  • Materiaal wijzigen
  • Units aanpassen
  • Sheet Formats vervangen

Integration vanuit myPDMtools TaskActions

 

Met TaskActions kun je een Integration actie verbinden. Hierdoor kun je Integration acties uitvoeren vanuit een TaskActions PDM taak: TaskActions - Integration

Deze kan vervolgens vanuit een PDM Workflow worden gestart. Dit biedt toegang tot nog veel meer mogelijkheden.

Wil je de mogelijkheden van deze tool beter leren kennen of uit proberen? Neem dan contact op met mij of een van mijn collega's!